Schoorsteen renovatie

Het bovenste gedeelte van uw dak, uw schoorsteen, vormt een belangrijk sluitstuk in de verwarming en isolatie van uw huis. Als uitstekend onderdeel is het echter ook één van de meest kwetsbare delen van uw dak. Bij schade kan dit directe gevolgen hebben voor de isolatie en constructie van uw dak. Bovendien kan het een oorzaak zijn van lekkage.

Om te voorkomen dat er kleine schade in uw schoorsteen ontstaat, die vervolgens grotere schade aan uw dak veroorzaakt, kijken wij de schoorsteen altijd na bij onze gratis dakinspecties of lekdetectie. Daarnaast zorgen wij ook voor een goede en voordelige reparatie of renovatie, wanneer dat nodig mocht zijn.

Er zijn meerdere onderdelen aan uw schoorsteen waar wij aandacht aan besteden. Zo kunnen er bijvoorbeeld microscopische scheurtjes in de stenen zitten, kan een loszittend loodbeslag lekkage veroorzaken, maar kan het ook zijn dat er schade is aan de voegen, het bovenplateau of de kap. Door onze 25 jaar kennis en ervaring weten wij precies waar we op moeten letten en hoe wij uw schoorsteen zo kunnen renoveren dat hij weer tiptop in orde is.

Zo ontstaat schade aan de schoorsteen

Schade aan uw schoorsteen kan meerdere oorzaken hebben. Zo kunnen luchtvervuiling, vogels en slijtage kleine schade veroorzaken die, mits dit niet wordt opgelost, grote gevolgen kan hebben. Wij kunnen dit gelukkig tijdig voor u vaststellen tijdens onze gratis dakinspectie.

Echter kan het ook voorkomen dat de schade acuut is, bijvoorbeeld door storm. In een dergelijk geval staan we 24 uur per dag en 7 dagen per week op 9 locaties voor u klaar.

Nadat uw schoorsteen gerenoveerd is heeft u:

 • Geen kans meer op vallend metselwerk
 • Geen kans op houtrot en aantasting van de dakconstructie
 • Geen kans op naar buiten slaan van brandende deeltjes uit uw schoorsteen
 • Geen kans meer op schade in huis door lekkage, vocht of schimmel

Welk onderhoud verlangt uw schoorsteen

Bij een schoorsteenrenovatie controleren we uiteraard alle facetten van uw schoorsteen, zodat we huidige schade direct goed kunnen repareren en ervoor kunnen zorgen dat de rest van uw schoorsteen goed onderhouden is en toekomstige schade voorkomen wordt. Wij voeren het volgende uit:

 • Impregneren van de stenen; dit voorkomt dat vocht in uw schoorsteen kan kruipen door haarscheurtjes in het materiaal van de stenen.
 • Voegen nakijken, bijwerken of vervangen. De voegen zijn een van de meest slijtagegevoelige delen van de schoorsteen. Wij werken ze goed bij. Dit zorgt ervoor dat alle onderdelen stevig op hun plek blijven en de constructie stabiel is.
 • Lood vervangen. Om te zorgen dat de schoorsteen en het dak rondom waterdicht zijn, is er lood aangebracht aan de voet van uw schoorsteen. Het kan zijn dat dit los is komen te zitten of slijtage vertoont. In dat geval herbevestigen wij het loodwerk of vervangen het voor u.
 • Dit is het eerste onderdeel van uw schoorsteen dat vaak slijtage vertoont, die vervolgens door kan werken in het steenwerk en de voegen eronder. Wij smeren deze opnieuw aan voor u, zodat hij weer helemaal in orde is.
 • Schoorsteenkap. Hoewel dit een van de stevigste onderdelen is, kan ook uw kap uiteindelijk slijtage vertonen. In dat geval kunnen wij deze altijd voor u vervangen.

Vrijblijvende Offerte

schoorsteen-renovatie-voorkom-lekkage

  Zo gaan wij te werk bij schoorsteenrenovatie

  Na een inspectie van de schoorsteen stellen wij voor u een reportage op, waarin u kunt zien hoe de huidige staat van de schoorsteen is en wat onze prognose voor de komende tijd is en of er onderhoud of reparaties nodig zijn.

  Wij zijn het meest gelukkig als we u na een inspectie kunnen melden dat alles er tip-top uitziet, we u een hand kunnen geven en het enkel nodig is om voor een volgende gratis inspectie terug te komen. Mochten extra werkzaamheden of onderhoud echter noodzakelijk of aan te raden zijn, dan kunnen wij twee dingen doen:

  1. We overleggen ter plekke met u over kleine werkzaamheden en de kosten daarvan, en kunnen dat met uw toestemming nog hetzelfde moment in orde maken.
  2. Wanneer groter onderhoud nodig is, brengen wij u een vrijblijvende offerte uit. U kunt dan met ons een afspraak maken om het werk uit te voeren.

  Waarom kiest u voor Antonis Dakonderhoud?

  Door onze 25 jaar ervaring weten wij alles over uw dak. We bieden 10 jaar garantie, en hebben 9 vestigingen en zijn dus altijd in de buurt.

  Als u meer wilt weten of een gratis dakinspectie wilt aanvragen, meld u dan direct aan voor een vrijblijvende afspraak! U kunt ons natuurlijk ook bellen voor een afspraak of meer informatie. Bel direct naar de vestiging bij u in de buurt of naar ons algemeen telefoonnummer 085 065 3939.

  ✔ Deskundig Advies
  ✔ 25 Jaar Ervaring
  ✔ Altijd in de buurt
  ✔ Deskundig Advies
  ✔ 25 Jaar Ervaring
  ✔ Altijd in de buurt

  Gratis Dakinspectie

  totale-dakrenovatie-door-dakdekkersbedrijf

  Bent u benieuwd naar de staat van uw dak? Vraag direct een gratis dakinspectie aan en voorkom onkosten door achterstallig onderhoud.

  Google Reviews

  We hebben altijd een vestiging in de buurt!

  Landelijke dekking met een compleet aanbod van alle mogelijke dakwerkzaamheden. Al onze medewerkers zijn ervaren, gecertificeerd en voorzien van de beste gereedschappen. Bel direct met een dakdekker bij u in de buurt.