Nokvorsten Renoveren

Bovenop uw dak, als sluitstuk, ligt de nokvorst. Deze zorgt ervoor dat uw dak stabiel blijft en sluit uw pannen af voor lekkage door vocht of vuil. Het is een essentieel onderdeel van uw dak. U kunt niet makkelijk zien wat de status van uw nokvorst is en of er onderhoud of eventueel reparaties nodig zijn. Bovendien wilt u niet zelf uw dak op om dit te controleren.

Bij schade aan uw nokvorst kunnen de gevolgen groot zijn. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Vallende pannen
 • Vocht onder uw pannen, met lekkage en instabiliteit van de dakconstructie tot gevolg
 • Rot aan onderliggend houtwerk of isolatiemateriaal
 • Slechtere isolatie en dus hogere stookkosten

Laat uw nokvorsten gratis controleren

Gelukkig kijken wij bij onze gratis dakinspectie uw nokvorst na. Mocht blijken dat deze gerenoveerd moet worden, dan doen wij van Antonis Dakonderhoud dat graag voor u. Ook kan bij een gratis lekdetectie blijken dat problemen worden veroorzaakt door uw nokvorst.

Helaas kan hij ook beschadigen door storm of om andere redenen. Bij acute schade staan wij 24/7 voor uw klaar om direct een noodreparatie uit te voeren. In andere gevallen brengen wij vrijblijvend advies en een offerte uit. U kunt dit zelf aanvragen, maar ons ook laten komen voor een gratis dakinspectie.

Manieren van nokvorstrenovatie

Afhankelijk van uw dak zijn er twee manieren om uw nokvorst te renoveren; door middel van flexim dakmortel en met ruiterrol. We zorgen altijd dat uw nokpannen vastliggen, netjes worden schoongemaakt en afgewerkt.

We werken als volgt:

 • Flexim dakmortel. Uw nokvorsten kunnen bevestigd zijn met specie, die op den duur deels kan vergaan door invloeden van buitenaf. Wij smeren dan uw nokvorsten aan en herbevestigen deze met flexim dakmortel. Dit hechtmiddel is beter bestand tegen weersomstandigheden en zorgt ervoor dat alles stevig en stabiel op zijn plek blijft.
 • Soms zijn uw nokvorsten vastgezet met een nokband (ruiterrol), een systeem waarmee de nokpannen worden vastgehaakt aan een kunststof band, waardoor ze stevig liggen maar toch makkelijk te vervangen zijn. Deze band zal na verloop van tijd door slijtage niet meer waterdicht zijn, en moet dan vervangen worden.
 • Welke methode ook nodig is, wij zorgen dat alles er netjes bij ligt. Daarom:
  • Stellen we uw nok en dakpannen recht
  • Maken alles mos en stofvrij
  • Leveren wij garantie op de renovatie

Vrijblijvende Offerte

nokpannen-vastzetten-met-ruiterrol

  Hoe gaan wij te werk bij nokvorstrenovatie?

  Na een inspectie stellen wij voor u een reportage op, waarin u kunt zien hoe de huidige staat van de nok is en wat onze prognose voor de komende tijd is en of er onderhoud of reparaties nodig zijn.

  Wij zijn het meest gelukkig als we u na een inspectie kunnen melden dat alles er tip-top uitziet, we u een hand kunnen geven en het enkel nodig is om voor een volgende gratis inspectie terug te komen. Mochten extra werkzaamheden of onderhoud echter noodzakelijk of aan te raden zijn, dan kunnen wij twee dingen doen:

  1. We overleggen ter plekke met u over kleine werkzaamheden en de kosten daarvan, en kunnen dat met uw toestemming nog hetzelfde moment in orde maken.
  2. Wanneer groter onderhoud nodig is, brengen wij u een vrijblijvende offerte uit. U kunt dan met ons een afspraak maken om het werk uit te voeren.

  Waarom kiest u voor Antonis Dakonderhoud?

  Door onze 25 jaar ervaring weten wij alles over uw dak. We bieden 10 jaar garantie, en hebben 9 vestigingen en zijn dus altijd in de buurt.

  Als u meer wilt weten of een gratis dakinspectie wilt aanvragen, meld u dan direct aan voor een vrijblijvende afspraak! U kunt ons natuurlijk ook bellen voor een afspraak of meer informatie. Bel direct naar de vestiging bij u in de buurt of naar ons algemeen telefoonnummer 085 065 3939.

  ✔ Deskundig Advies
  ✔ 25 Jaar Ervaring
  ✔ Altijd in de buurt
  ✔ Deskundig Advies
  ✔ 25 Jaar Ervaring
  ✔ Altijd in de buurt

  Gratis Dakinspectie

  vogelwering-aanbrengen-onder-dakpannen-door-vogelwerende-dakvoetprofielen

  Bent u benieuwd naar de staat van uw dak? Vraag direct een gratis dakinspectie aan en voorkom onkosten door achterstallig onderhoud.

  Google Reviews

  We hebben altijd een vestiging in de buurt!

  Landelijke dekking met een compleet aanbod van alle mogelijke dakwerkzaamheden. Al onze medewerkers zijn ervaren, gecertificeerd en voorzien van de beste gereedschappen. Bel direct met een dakdekker bij u in de buurt.